måndag 4 maj 2009

Tredje uppgiften - Chatt/Skype

Skype har jag använt hemma under ett bra tag. Passar utmärkt när man har utlandskontakter och att använda chattfunktionen där har också varit bra. Ser bara fördelar med att använda Skype även på biblioteken.
Uppgiften att skapa konto hos Meebo var inga problem, inte heller att lägga till en Meebo widget på min bloggsida. Sedan kommer problemet - att både vara inloggad i Meebo och att ha bloggen framme och att alltid vara uppkopplad så att man kan chatta med någon. Chatt faller lite om man måste kontakta någon per telefon för att sedan börja chatta...
Jag har däremot chattat med ett resebolag för att klara ut några problem med biljetter och det var ett utmärkt sätt att få hjälp. Var dock lite skeptisk i början. Ser att det finns möjligheter att nå fram till våra användare genom chatt också, men det kräver att någon är uppkopplad och tillgänglig hela tiden, annars faller idén.
Det har varit roligt att prova på Meebo, att ha provat på att bädda in en widget i bloggen. Möjligheterna har ju uppenbarats och vid rätt tillfälle och rätt situation är jag säker på att även chatt kan användas lokalt på biblioteken eller mellan kollegor.

Inga kommentarer: